P

otřebujete vytvořit reklamní materiály, ale nemáte čas nebo prostředky na složitou grafickou práci? Tak proč si nevzít na pomoc umělou inteligenci? AdCreative.ai je inovativní nástroj, který umělou inteligenci využívá k automatizaci procesu tvorby reklamních materiálů, což vám umožní rychle a efektivně vytvářet profesionální vizuální obsah pro vaše kampaně. Jaké nabídne funkce a kolik za jeho použití zaplatíte? A je skutečně bez rizika? To vám prozradíme v dnešní recenzi!

Důvěryhodnost služby AdCreative.ai - 6/10

Vzhledem k boomu umělé inteligence v posledních letech asi nebude žádným překvapením, že AdCreative.ai je poměrně mladá společnost - založena byla teprve před pár lety, v roce 2021 v Paříži. Během pár let svého fungování získala spoustu uživatelů po celém světě.

VYZKOUŠEJTE ADCREATIVE.AI ZDARMA

Bohužel vše není pouze zalité sluncem. Přestože na téma zákaznické podpory a cenové politiky nástroje AdCreative.ai podíváme dále v recenzi, je důležité hned na úvod zmínit, že v posledních měsících se objevují časté stížnosti uživatelů na nízkou kvalitu zákaznické podpory a neoprávněné strhávání plateb. Na problémy uživatelé naráží především při zrušení zkušební verze. Ta je sice na týden zdarma, avšak nástroj v některých případech strhává roční předplatné i v případě, že bylo předplatné zrušeno. Přestože je tento případ zpravidla po kontaktování zákaznické služby vyřešen, může se jednat o poměrně zdlouhavý a nepříjemný proces. Navíc ho může ještě více komplikovat fakt, že služba není dostupná v češtině.

Vytvoření Brandu v AdCreative.ai

Jednoduchost používání - 9/10

Pokud se rozhodnete nástroj přece jen vyzkoušet, bezpochyby vás bude zajímat, jak je to s jednoduchostí použití. V tomto ohledu pro vás máme dobrou zprávu - pokud ovládáte některý ze světových jazyků, ve kterých je dostupný, v uživatelském rozhraní se zorientujete skutečně bleskově. Po levé straně naleznete přehledné menu, které obsahuje základní záložky:

  • Brands (Značky): Zde můžete spravovat všechny vaše značky, přidávat loga, barvy a další vizuální prvky. Pokud máte existující web, stačí nahrát odkaz URL a nástroj vše doplní za vás. 
  • Projects (Projekty): Tato záložka umožňuje vytváření a správu jednotlivých reklamních kampaní a projektů.
  • Competitor Insights (Analýza konkurence): Nabízí přehled o aktivitách vašich konkurentů, což může být užitečné při plánování vlastních kampaní.
  • Inspiration Gallery (Galerie inspirace): Obsahuje ukázky úspěšných reklam, které vám mohou poskytnout inspiraci pro vaše vlastní kampaně.
  • Creative Scoring AI (AI hodnocení kreativity): Tato funkce hodnotí vaše reklamy na základě různých metrík a poskytuje doporučení pro jejich vylepšení.
  • Settings (Nastavení): Zde najdete všechna nastavení účtu, včetně možností připojení k reklamním účtům a správě uživatelů.

Díky přehlednému rozhraní je použití opravdu hračka. Jednoduše vytvoříte Brand, doplníte důležité informace (název, popis, barevné schéma, logo…) a následně už se můžete pustit do tvorby projektů. Zkrátka si stačí vybrat typ projektu, který chcete vytvořit, doplnit důležité informace a vygenerovat reklamu, ať už se jedná o obrázek, video či text. Aby výsledek odpovídal vašim představám i potřebám vašeho projektu, můžete využít také propojení s reklamními účty LinkedIn Ads, Google Ads či Pinterest Ads. Umělá inteligence provede analýzu minulých reklam a přijde s užitečnými poznatky pro plánování budoucích kampaní.

Galerie inspirace AdCreative.ai

Funkce - 8/10

Tím se dostáváme k dalšímu bodu dnešní recenze - funkcím, které nástroj AdCreative.ai nabízí. V rámci projektů máte na výběr mezi těmito možnostmi: 

  • Ad Creatives: Generuje reklamní bannery a posty.
  • Product Photo Ads: Transformuje fotografii vašeho produktu na profesionálně vypadající snímky s prostředím generovaným umělou inteligencí.
  • Stock Images: Vytváří unikátní stock fotografie.
  • Ad Texts: Generuje texty.
  • Ad Videos: Vytváří videa pomocí obrázků vašich produktů.
  • Social Creatives: Generuje příspěvky na sociální sítě.
  • Ad Package: Vytváří strategie, reklamy, obrázky a texty v rámci jednoho projektu.
  • Batch Creatives: Generuje velké množství reklam pomocí více pozadí nebo produktových obrázků v rámci jednoho projektu.
  • Custom Templates: Vytvářejte reklamy pomocí vlastních šablon.

Vytvářením reklam však nabízené funkce ani zdaleka nekončí. Jak jsme zmiňovali výše, AdCreative umožňuje také srovnání s vaší konkurencí či zhodnocení vašich reklam před zveřejněním. V neposlední řadě se můžete inspirovat v galerii rozmanitých projektů. 

Ať už využijete všechny funkce, nebo jen pár, velkou výhodou je bezesporu fakt, že bez ohledu na zvolený tarif se nemusíte obávat žádných omezení v počtu projektů. Zvolený tarif, respektive počet kreditů má vliv až na počet projektů, které se rozhodnete stáhnout. Můžete si tak bez obavy vytvořit hned několik verzí reklamy a použít tu, která bude nejvíc odpovídat vašim představám. 

Typy projektů AdCreative.ai

Cena - 6/10

Nabízí se samozřejmě otázka, zda se použití nástroje vyplatí i finančně. Jeho použití rozhodně nahrává fakt, že v sobě spojuje nespočet funkcí, a nemusíte tak například ve dvou různých nástrojích generovat text a grafiku. Za zmínku stojí také 50% sleva na roční předplatné, což už je opravdu pěkná sleva.

VYZKOUŠEJTE ADCREATIVE.AI ZDARMA

Pochválit musíme také velký výběr tarifů. Ty se od sebe neliší počtem funkcí (ty jsou pro všechny tarify totožné), ale spíše počtem brandů, uživatelů a měsíčních kreditů, které slouží ke stažení výsledného obrázku bez vodoznaku. Na srovnání jednotlivých tarifů se můžete podívat v tabulce níže:

FreeStartupProfessional Agency
Cena roční platba0 dolarů / měsíc29 dolarů / měsíc290 dolarů / měsíc549 dolarů / měsíc
Cena měsíční platba0 dolarů / měsíc15 dolarů / měsíc105 dolarů / měsíc275 dolarů / měsíc
Měsíční kredity1010100500
Počet brandů11550
Počet uživatelů122040

Přestože AdCreative.ai láká na bezplatnou verzi, mějte na paměti, že k jejímu využití je nezbytné zadání platebních údajů. A jak již bylo řečeno, bohužel se objevuje celá řada případů, kdy si společnost i po zrušení předplatného před koncem zkušebního období částku strhla. Za tento neduh musíme my bohužel strhnout body z našeho hodnocení. 

Zákaznická podpora - 6/10

S tím souvisí i další bod dnešní recenze - kvalita zákaznické podpory. Ta na první pohled vypadá dobře. Kontaktovat ji můžete jak přes e-mail či na sociálních sítích, tak prostřednictvím online chatu. Bohužel je však dostupná pouze ve světových jazycích, mezi kterými čeština chybí. Odvrácenou stranu zákaznické podpory AdCreative.ai bohužel můžete poznat v případě, že narazíte na problém se zrušením předplatného. Přestože po urgování zákaznická podpora zařídí refundaci, celý proces bývá zbytečně zdlouhavý. 

Pro koho je nástroj AdCreative.ai vhodný?

Pomineme-li problémy se strháváním plateb, AdCreative.ai je praktický nástroj, který usnadní tvorbu reklamních kampaní. Smysl dává především pro jednotlivce, případně malé a střední podniky, které potřebují efektivně generovat vysoce kvalitní reklamy bez větších nákladů na najímání externích profesionálů. Nabízí však i tarify pro větší podniky a agentury, které umožňují použití pro více uživatelů a vytvoření více brandů. Dodáváme však, že je potřeba pečlivě zvážit, zda se vám cena skutečně vyplatí - přestože i levné tarify umožňují nástroj naplno využívat, na překážku může být poměrně malé množství kreditů.

VYZKOUŠEJTE ADCREATIVE.AI ZDARMA

Závěrečné hodnocení - 7/10

Na závěr nezbývá než konstatovat, že AdCreative.ai je poměrně zajímavý nástroj pro všechny, kteří by si rádi usnadnili vytváření reklamních kampaní použitím umělé inteligence. Pokud se společnosti podaří vyřešit opakující se problémy se zrušením předplatného, může se stát užitečným marketingovým pomocníkem. Do té doby se však jistě najdou alternativy, u kterých se nemusíte obávat problémů s neoprávněným strháváním plateb. Pokud se přece jen rozhodnete nástroj vyzkoušet, doporučujeme pro zkušební verzi využít jednorázovou virtuální kreditní kartu.