P

okud jste se snažili odblokovat zamknutý mobil či získat smazaná data, s nástroji společnosti iMyFone se možná nesetkáváte poprvé. iMyFone nabízí celou řadu aplikací pro správu a obnovu dat na zařízeních se systémem iOS a Android. V arzenálu užitečných programů najdete například iMyFone D-Back pro obnovu dat, LockWiper pro odblokování zařízení a Fixppo pro opravu systémových chyb. Nyní se jejich nabídka rozrostla o nové přírůstky - AI generátor hlasu VoxBox a měnič hlasu MagicMic. Na tyto AI nástroje se podíváme v dnešní recenzi. 

Důvěryhodnost služby iMyFone - 7/10

Čínská společnost iMyFone není žádným nováčkem. Na trh vstoupila v roce 2015 se svými prvními produkty zaměřenými na na obnovu dat z iOS zařízení. Její portfolio nástrojů se postupně rozrostlo o další užitečné aplikace. A vzhledem k boomu AI nástrojů v posledních letech nebude žádným překvapením, že přibyly aplikace VoxBox, AI generátor hlasu, a MagicMic, AI měnič hlasu.

Přestože se jedná o bezpečný nástroj, nějaké body z hodnocení důvěryhodnosti přece jen strhnout musíme. Ačkoliv společnost nabízí vrácení peněz v případě nespokojenosti, objevují se hodnocení nespokojených zákazníků, kteří v procesu refundace narazili na problém. Nejčastěji jde o neochotu společnost vrátit 100% zaplacené částky. Někteří uživatelé uvádí také problémy se zrušením předplatného. 

Jednoduchost používání - 8/10

Pokud se nástroji rozhodnete důvěřovat, či jednoduše zůstanete u použití bezplatné verze, u které se problémů s refundací bát nemusíte, přichází čas na stažení nástroje. Tomuto kroku se bohužel nevyhnete - nástroj v současné době nenabízí verzi, která by umožňovala jeho použití v prohlížeči bez nutnosti instalace. Samotný proces instalace je však poměrně přímočarý. Po instalaci se jednoduše zaregistrujete, případně se přihlásíte do existujícího účtu, který jste vytvořili při zakoupení předplatného. 

Tento proces je u obou nástrojů obdobný. Zatímco v případě VoxBoxu se můžete prakticky ihned pustit do převodu textu na řeč, v aplikaci MagicMic se nevyhnete výběru vstupního a výstupního zařízení. Pak už se můžete vrhnout do testování všech dostupných funkcí a efektů. 

Samotné použití obou nástrojů je poměrně jednoduché, ačkoliv může chvíli trvat, než se zorientujete v uživatelském rozhraní. Hlavní funkce, jako je zadávání textu a výběr hlasu, jsou však jasně označené a snadno dostupné. Pokud byste při použití nástrojů náhodou tápali, iMyFone také poskytuje detailní návody a dokumentaci, což usnadňuje používání. A pokud chcete MagicMic používat pro změnu hlasu při hraní, vhod přijdou zejména pokyny pro konkrétní hry, které naleznete v sekci Často kladených otázek na oficiálním webu. 

Uživatelské rozhraní nástroje VoxBox

Funkce - 8/10

Zatímco hlavní funkce MagicMicu společnosti iMyFone je zřejmá (měnění hlasu v reálném hlase a široká škála hlasových efektů), VoxBox nabídne funkcí hned několik. Tou nejpoužívanější je zmiňovaný převod textu na řeč, kdy stačí zadat či nahrát text a vybrat hlas, který se vám nejvíce líbí. Mimo jiné lze upravit také přízvuk, odmlky či rychlost předčítání. Pak už stačí jen exportovat mluvený text do počítače nebo mobilu. K dispozici je i opačná funkce, tedy převod mluveného slova na text

V případě, že si pořídíte některé z dražších předplatných, čekají na vás ještě další funkce. Jednou z nich je klonování zvuku, kdy můžete naklonovat například svůj vlastní hlas. A pokud nemáte příliš kvalitní nahrávku, vhod přijde také funkce zlepšení kvality zvuku, který za vás odstraní rušivé šumy v pozadí a zvýší celkovou kvalitu nahrávky. 

Za zmínku stojí také funkce změny hlasu, která podobně jako MagicMic dokáže nahrávku změnit na hlas známé osobnosti. Na rozdíl od MagicMicu tuto funkci nevyužijete při hraní, lze opravdu jen pomocí umělé inteligence změnit hlas nahrávky a následně ji stáhnout do zařízení. 

Poslední funkce, kterou VoxBox od iMyFone nabízí, je tzv. generátor umělé inteligence. Ten vám automaticky vygeneruje rapové písně a texty pomocí umělé inteligence. Zda vám bude jejich kvalita vyhovovat však už musíte posoudit sami. 

Celkově vzato nabízí oba nástroje dostatek funkcí. Jedinou výtku máme k nabídce hlasů, která je zejména v případě bezplatného použití velice omezená. Počítat musíme také s omezením počtu znaků při převodu textu na řeč.

Cena - 8/10

Tím se dostáváme k dalšímu bodu dnešní recenze - kolik za použití nástrojů zaplatíme? Oba si lze na oficiálních stránkách iMyPhone bezplatně stáhnout, bez výběru některého z placených tarifů je však použití poněkud omezené. 

Nejprve se podíváme na VoxBox, jehož ceník vypadá následovně:

Ceník VoxBox

Jak sami vidíte na obrázku výše, vybírat můžete z celkem tří základních plánů - měsíčního, ročního a doživotního. Rozdíl spočívá především v počtu znaků a minut převodu textu na řeč. Všechny varianty nabídnou 3 200 hlasů a více než 100 jazyků, mezi kterými je i čeština. U všech tarifů se můžete těšit také na neomezené úpravy záznamů, generátor textu k rapové písni a bezplatnou zákaznickou podporu. 

Pokud vás zaujal nástroj pro klonování hlasu, tuto funkci si můžete přikoupit. Na výběr jsou celkem dva tarify - zatímco za Standardní plán se 3 hlasy měsíčně a 60 000 znaky zaplatíte 439 Kč, plán Pro s 5 hlasy měsíčně a 150 000 znaky vás vyjde na 669 Kč.

Pokud pokukujete spíše po nástroji iMyPhone MagicMic, jistě vás potěší o něco nižší ceny. Jednotlivé plány se liší pouze počtem zařízení, na kterých lze nástroj použít, a četností aktualizací. 

Ceník MagicMic

Zákaznická podpora - 7/10

Pokud máte nějaké dotazy k nástrojům MagicMic a VoxBox, případně dalším nástrojům, které iMyFone nabízí, v prvé řadě nahlédněte do centra podpory. Zde najdete odpovědi na nejčastější dotazy, můžete zde vyplnit žádost o refundaci či kontaktovat zákaznickou podporu. Tu lze kontaktovat prostřednictvím kontaktního formuláře, který naleznete na webu.

Zákaznický servis iMyFone

Pro koho jsou AI nástroje společnosti iMyFone vhodné?

Ať už chcete vytvářet realistické hlasové nahrávky, měnit svůj hlas v reálném čase během hraní her a online meetingů, AI nástroje společnosti iMyFone nabízejí široké spektrum užitečných funkcí. Oba nástroje se mohou pochlubit poměrně příznivou cenou, za které nabídnou celou řadu funkcí. Nástroje tak najdou využití jak u streamerů a online tvůrců, tak například učitelů a přednášejících, kteří mohou využít funkce klonování hlasu. 

Závěrečné hodnocení - 7,5/10

Celkově vzato musíme oba nástroje pochválit za příjemné uživatelské rozhraní, jednoduché použití, konkurenceschopnou cenu i možnost bezplatného vyzkoušení. Na druhou stranu je potřeba počítat s nutností stažení a instalace aplikace a značným omezením bezplatné verze. Bodové hodnocení snížil také fakt, že někteří uživatelé narazili na problémy se slibovanou refundací a zrušením předplatného. Pokud se podobným problémům chcete vyhnout, ale rádi byste nástroj využili na maximum, řešením je zakoupení pouze měsíčního předplatného a použití jednorázové virtuální platební karty.