H

ledáte nástroj umělé inteligence, který by vám pomohl s tvorbou marketingových textů? Používáte ChatGPT, ale bojujete s vymýšlením promptů? S tím vším vám pomůže Rytr. Jaké nabízí funkce a jazyky, kolik stojí a jak se používá? To si prozradíme v dnešní recenzi. 

Důvěryhodnost nástroje Rytr- 8/10

Rytr je nástroj pro generování textů založený v roce 2021 Abhim Godarou a Atulem Yadavem. Společnost sídlí v americkém Wyomingu, a přestože má pouhých 10 zaměstnanců, rychle si našla své místo na trhu. To dokazuje mimo jiné fakt, že Rytr v říjnu 2022 akvírovala společnost Copysmith Artificial Intelligence.V současné době Rytr používá více než 8 milionů uživatelů po celém světě, od kterých sklízí poměrně pozitivní recenze.

Přesto stojí za zmínku, že se objevují i negativní hodnocení nástroje. Nejčastěji jde o stížnosti na problémy s ukončením předplatného. Přestože se jedná o ojedinělé případy, nezbývá nám než při hodnocení důvěryhodnosti strhnout body. 

Jednoduchost použití - 9/10

Pokud máte s nástroji umělé inteligence nějaké zkušenosti, Rytr vás pravděpodobně ničím nezaskočí. Registrace je otázkou pár minut - celý proces můžete navíc urychlit přihlášením přes účet Google, Facebook či LinkedIn, čímž si ušetříte vyplňování přihlašovacích a osobních údajů. Následně vyberete, zda chcete nástroj používat pro generování marketingových textů, či spíše e-mailů a odpovědí, a vzápětí se ocitnete v uživatelském rozhraní.

Použití nástroje je také poměrně snadné - na rozdíl od ChatGPT a obdobných nástrojů není potřeba zadávat prompt, ale pouze vyplnit několik základních parametrů - téma, obor, styl, klíčová slova, počet verzí či míru kreativity. Nástroj během pár vteřin vygeneruje text odpovídající zadání. Ten můžete libovolně upravovat a formátovat přímo v rozhraní, které se popíšeme dále v recenzi. Pokud vám vyhovuje spíše formát chatbotů, stačí otevřít záložku Chat. Zde můžete nástroji pokládat otázky či mu zadat prompt pro vygenerování textu, jak jste zvyklí. Opět nechybí možnost vybrat styl a jazyk. 

Nechybí klasický chatbot

Co se týká jazyka, samotné prostředí je vždy v angličtině, což může ztížit jeho použití těm, kteří anglicky neumí. Na druhou stranu text lze generovat v celkem 35 různých jazycích, mezi kterými je zahrnuta i čeština. 

Uživatelské prostředí - 10/10

Uživatelské prostředí nástroje Rytr je přehledné a snadno se v něm zorientujete. Po levé straně najdete menu se třemi základními záložkami: Create, Tools a Setting. Zatímco první záložka vás zavede k samotnému generování textů, záložka Tools obsahuje pokročilé nástroje, jako je vytvoření vlastního stylu. V Setting můžete nastavit profil a výchozí jazyk, změnit předplatné či třeba vytvořit tým.

Po otevření záložky Create najdete v horní části stránky další menu se záložkami Documents, Write, Chat a History. V záložce Documents jsou uloženy vygenerované dokumenty z nástroje Write, které můžete přehledně organizovat do složek. Záložka History zobrazuje historii použití nástroje. Kliknutím na záložku Chat se dostanete k chatbotu, záložka Write vás zavede do nástroje pro generování textu. Na obrázku níže si můžete prohlédnout rozložení editoru. Všimněte si, že kromě zadání parametrů nechybí formátování textu a počítadlo slov a znaků v pravém horním rohu.

S nástrojem Rytr se vyhnete vymýšlení promptů

Funkce - 10/10

Většinu funkcí jsme si již představili při popisu rozhraní. Kromě zmiňovaného generátoru textu a chatbotu stojí za zmínku také možnost nastavení vlastního stylu, díky kterému bude vygenerovaný text znít, jako byste ho napsali vy sami. Vhod přijde také rozšíření do prohlížeče a možnost práce v týmu, ocenit musíme také automatické návrhy na zlepšení textu - stačí zvýraznit daný text a změnit styl a délku, vylepšit, pokračovat v psaní či třeba zkontrolovat plagiarismus. V neposlední řadě Rytr umožňuje integraci s dalšími aplikacemi přes API.

Návrhy na zlepšení textu

Cena - 9/10

Pokud byste si nástroj Rytr rádi bez závazků vyzkoušeli, máme pro vás dobrou zprávu. K dispozici je čistě bezplatná verze. Ta má samozřejmě svá omezení - počítejte s limitem 10 tisíc znaků měsíčně, obejít se budete muset bez vlastního stylu a kontroly plagiátů. Zároveň můžete používat pouze jeden jazyk, avšak s tím, že jej lze jednou měsíčně změnit. 

Ceník Rytr

Sáhnete-li po jednom ze dvou placených tarifů, těšit se můžete na přednostní zákaznickou podporu a neomezený počet znaků. Levnější tarif Unlimited vychází na 7,5 dolarů měsíčně při roční platbě (9 dolarů při měsíční platbě) a zahrnuje 50 kontrol plagiátů a 1 vlastní tón hlasu. Tarif Premium za 24,16 dolarů měsíčně při roční platbě (29 dolarů měsíčně při měsíční platbě) zahrnuje 5 vlastních stylů, neomezené množství jazyků a 100 kontrol plagiátů měsíčně. 

Zákaznická podpora - 7/10

Pokud chcete kontaktovat zákaznickou podporu Rytr, vystačit si musíte s kontaktním formulářem a e-mailem, případně sociálními sítěmi. Kromě klasické podpory je k dispozici také poměrně obsáhlá nápověda a sekce s často kladenými otázkami. V neposlední řadě se můžete přidat do skupiny na Facebooku, kde vám s případnými obtížemi rádi pomohou ostatní uživatelé. Živý chat nebo zákaznická linka bohužel chybí, stejně tak lokalizace nápovědy do češtiny. 

Obsáhlá nápověda Rytr

Pro koho je nástroj Rytr vhodný?

Rytr je ideálním pomocníkem pro každého, kdo chce ušetřit čas strávený psaním textů, ať už jde o e-maily, články či posty. Vhod přijde zejména v případě, že nemáte fantazii na vymýšlení přesných promptů - texty jsou generovány na základě nastavených parametrů. Díky možnostem integrace přes API najde Rytr využití v různých odvětvích, jako je zákaznická podpora. Studenti, marketéři a copywriteři zase ocení kontrolu plagiátorství a možnost vytvoření vlastního stylu psaní.

Závěrečné hodnocení - 8,5/10

Rytr se může pochlubit řadou předností, které z něj dělají zajímavý nástroj pro tvorbu obsahu. Mezi hlavní benefity patří úspora času díky automatizaci psaní a jednoduchému uživatelskému rozhraní, které usnadňuje použití i technicky méně zdatným uživatelům. Pochvalu si zaslouží také za podporu více než 30 jazyků, různé styly psaní, možnost integrace s dalšími aplikacemi, funkci pro kontrolu plagiátorství a optimalizaci textů pro SEO, což ocení zejména marketingové týmy. Plusem je rovněž bezplatná verze, ač má svá omezení. 

Na druhou stranu má Rytr i své nevýhody. Generované texty mohou někdy působit genericky a vyžadují další úpravy pro dosažení větší originality. Přestože lze generovat texty v češtině, samotné rozhraní i podpora (která je navíc značně omezená) jsou pouze v angličtině. Opomenout nesmíme ani problémy se zrušením předplatného, přestože se jedná o jednotky případů a většina uživatelských recenzí je kladná.