Č

eká vás pracovní pohovor a chcete se co nejlépe připravit, ale nemáte nikoho, kdo by s vámi prošel cvičné otázky? Nevadí, pomocnou ruku vám nabídne umělá inteligence. S nástrojem InterviewAI.me si můžete nanečisto projít různé scénáře pohovorů a připravit se na otázky, které vás mohou potkat. Kromě toho vám poskytne okamžitou zpětnou vazbu a užitečné tipy, jak se ještě zlepšit, což vám dodá potřebné sebevědomí při skutečném pohovoru. Zní to zajímavě? V dnešní recenzi se dozvíte, jak vám tento nástroj může pomoci a kolik za jeho použití zaplatíte.

Důvěryhodnost služby InterviewAI - 8/10

Jak název napovídá, InterviewAI.me je platforma poháněná umělou inteligencí, která pomáhá uchazečům o zaměstnání s přípravou na pohovor pomocí realistických simulací. Nástroj generuje otázky přizpůsobené konkrétnímu pracovnímu místu a oboru, na které můžeme odpovídat podobně jako při skutečném pohovoru. Kromě otázek zaměřených na pracovní zkušenosti či technické dovednosti poskytuje InterviewAI okamžitou zpětnou vazbu, která uživatelům pomáhá zlepšovat odpovědi v reálném čase. Nechybí ani další užitečné funkce, jako je psaní motivačních dopisů.

Podobně jako řada dalších nástrojů umělé inteligence je InterviewAI.me relativně novou platformou. Založena byla v roce 2023 a recenzí i uživatelských hodnocení je jako šafránu. O historii a celkové vizi společnosti se toho příliš nedozvíme ani na samotném webu, což na důvěryhodnosti nepřidává, na druhou stranu nástroj nabízí možnost bezplatného vyzkoušení bez nutnosti zadávat platební údaje. Plusové body musíme udělit také za fakt, že lze službu používat bez pořizování měsíčního předplatného, jak je u podobných nástrojů zvykem. Pokud se přece jen rozhodnete pro tarif na bázi předplatného, doporučujeme použít jednorázovou platební kartu pro případ, že by nastaly potíže s jeho zrušením. I když jsme na žádné výrazné problémy nebo negativní ohlasy ohledně InterviewAI.me nenarazili, stále je na místě obezřetnost.

Jednoduchost použití - 8/10

Použití nástroje InterviewAI není žádná věda. Před zahájením cvičného pohovoru stačí zadat pozici, o kterou se ucházíte, případně její podrobný popis, a pohovor může začít. Nástroj vám na základě zadané pozice vygeneruje několik otázek, na které po stisknutí ikony mikrofonu odpovíte jako na skutečném pohovoru. Umělá inteligence nahraje vaši odpověď a poskytne praktické rady a tipy, jak ji zlepšit. Zároveň si můžete nechat vygenerovat vzorovou odpověď, případně otázky i odpovědi sdílet.

Otázky cvičného pohovoru InterviewAI

Podobně snadné je vytvoření motivačního dopisu. Jednoduše zadáte pracovní pozici, nahrajete životopis a AI vygeneruje motivační dopis včetně formátování a dalších náležitostí. Text můžeme přímo v rozhraní upravit, zkopírovat, uložit, odeslat e-mailem či na jeho základě vytvořit otázky pro cvičný pohovor.

Přestože použití nástroje je skutečně snadné, velkou vadou na kráse je absence češtiny. Životopis i pracovní pozice lze sice zadávat v češtině, rozhraní i vygenerované otázky/motivační dopis jsou vždy v angličtině či jiném světovém jazyce, který lze vybrat v nastavení. Česky bohužel nelze odpovídat ani na otázky cvičného interview. 

Uživatelské rozhraní - 10/10

S angličtinou či jiným světovým jazykem je potřeba počítat také v rámci uživatelského rozhraní. To je však vzhledem k poměrně kompaktní funkcionalitě přehledné a snadno se v něm zorientujete. Po registraci a přihlášení se dostanete na úvodní stránku, na které uvidíte historii cvičných pohovorů i veškeré motivační dopisy. V případě jejich většího množství můžeme pro vyhledávání využít lupu. Nechybí sloupec s průměrným skóre na cvičných pohovorech a dalšími statistikami.

Úvodní stránka uživatelského rozhraní InterviewAI

Po levé straně se nachází přehledné menu s domovským tlačítkem, tlačítky pro rychlé spuštění cvičného pohovoru či generování motivačního dopisu a tlačítkem nastavení. Zde můžeme upravit profilový obrázek, uživatelské jméno, preferovaný jazyk rozhraní i pohovoru (kromě angličtiny můžete zvolit francouzštinu, španělštinu, němčinu, italštinu, portugalštinu, čínštinu, japonštinu a korejštinu), časový formát, vzhled uživatelského rozhraní či předčítání otázek. 

Funkce - 8/10

Jak již bylo řečeno, InterviewAI nabízí pouze několik základních funkcí. Tou první jsou cvičné pohovory, tedy generování otázek, hodnocení odpovědi a generování ideální odpovědi. Druhou funkcí je generování motivačního dopisu na základě pracovní pozice a životopisu. 

Přestože je funkcionalita dostačující, rozhodně zbývá prostor pro zlepšení. Příkladem budiž poněkud omezené nabídka scénářů otázek - větší variabilita otázek by mohla uživatelům poskytnout komplexnější přípravu na různé typy pohovorů. Na škodu by nebylo ani zlepšení v oblasti integrace s jinými platformami, jako je LinkedIn, které by ještě více zjednodušilo používání nástroje.

Cena - 8/10

Co se týká ceny, v prvé řadě musíme ocenit možnost bezplatného vyzkoušení bez nutnosti zadávání platebních údajů. V rámci vyzkoušení zdarma získáte po registraci 1 token, za který si lze vygenerovat až 10 otázek pohovoru, což může být pro mnohé dostačující. Pokud chcete získat další tokeny zdarma, stačí pozvat přítele k používání aplikace. Nechcete-li nástroj používat ke cvičným pohovorům, ale pouze generování motivačních dopisů, radost vám jistě udělá fakt, že tato funkce je vždy zdarma a nejsou k ní potřeba tokeny.

Ceník nástroje InterviewAI.me

Pokud chcete funkci cvičných pohovorů používat častěji, nevyhnete se pořízení tokenů. Za jeden token zaplatíte 7,99 dolarů a na oplátku získáte 10 otázek a 3 odpovědi na otázku. Výhodněji vychází balíček 3 tokenů za 14,99 dolarů (4,99 dolarů/token) či 5 tokenů za 19,99 dolarů (3,99 dolarů/token). 

Poslední variantou je měsíční předplatné za 9,99 dolarů měsíčně, v jehož rámci získáte 2 tokeny měsíčně. Tato varianta vychází cenově stejně balíček 3 tokenů, na druhou stranu odpadá nutnost neustálého dokupování tokenů.

Zákaznická podpora - 7/10

Pokud máte nějaké otázky k tokenům, ceníku či funkcím nástroje, nahlédnout můžete do sekce často kladených otázek FAQ. K webu je přidružený také blog, který je věnovaný hledání práce a najdete zde řadu praktických tipů, jak uspět na pracovním pohovoru. Přímý kontakt je bohužel možný pouze prostřednictvím e-mailu - telefon, živý chat ani kontaktní formulář InterviewAI.me bohužel nenabízí. 

Pro koho je nástroj InterviewAI vhodný?

Nástroj InterviewAI je vhodný pro uchazeče o zaměstnání i HR profesionály, kterým pomůže s přípravou otázek na přijímací pohovory. Vzhledem k tomu, že není dostupný v češtině, bude užitečný především pro ty, kteří se ucházejí o práci v zahraničí a potřebují si nacvičit pohovor nebo přijímací zkoušku v cizím jazyce. Nástroj může být také přínosný pro studenty, kteří se připravují na ústní zkoušku v cizím jazyce. Pokud však nejste v daném jazyce dostatečně zdatní, mohou být některé otázky příliš náročné.

Závěrečné hodnocení - 8/10

Jak napovídá bodové hodnocení, nástroj InterviewAI je užitečný nástroj s pár vadami na kráse. Mezi jeho hlavní výhody patří možnost si bezplatně vyzkoušet cvičný pohovor a generovat motivační dopisy zcela zdarma. Na druhou stranu nástroj postrádá pokročilejší funkce, které by ho posunuly na vyšší úroveň, a chybí mu česká lokalizace. To může být nevýhodou pro uživatele, kteří potřebují nástroj v češtině. Nicméně pro ty, kteří se připravují na pohovor nebo ústní zkoušku v cizím jazyce, bude InterviewAI velmi užitečným pomocníkem a nástrojem ke zlepšení jejich dovedností a sebevědomí při mluvení v jiném jazyce.