U

cházíte se o zaměstnání a chcete vyšperkovat svůj životopis? Potřebujete napsat motivační dopis či výpověď, ale nevíte, kde začít? Skvělým pomocníkem se vám může stát nástroj Kickresume. Na jaké funkce se můžete těšit či jak to vypadá s cenou, to vše vám prozradíme v dnešní recenzi.

Důvěryhodnost nástroje - 10/10

Pokud rádi podporujete projekty z Česka a Slovenska, hned na začátku vás jistě potěšíme zprávou, že nástroj Kickresume spatřil světlo na Slovensku, kde byl v roce 2013 založen týmem přátel jako vysokoškolský projekt. Během více než desetiletého fungování pomohl 5 milionům uchazečům o práci, kteří na něm vytvořili celkem 7,5 milionů životopisů. Postupně přibývají také rozmanité funkce, a dnes vám tak Kickresume pomůže nejen s životopisem a motivačním dopisem, ale třeba také tvorbou osobního webu či výpovědi. Horkou novinkou jsou také AI funkce, které vám životopis či motivační dopis nejen vytvoří, ale také zkontrolují.

Vzhledem k tomu, že se jedná o původní slovenský projekt ověřený miliony uživatelů, můžeme bez obav říci, že se jedná o spolehlivý a důvěryhodný nástroj.

Jednoduchost použití - 9/10

Tvorba životopisů je klíčovým krokem pro lidi napříč generacemi a profesemi, a proto je zásadní, aby nástroj nabízel jednoduché a intuitivní použití. V tomto směru Kickresume rozhodně nezklame. Proces začíná registrací, kterou lze snadno provést prostřednictvím účtu Google, LinkedIn, Facebook, nebo klasicky přes e-mail. Přihlášení přes LinkedIn celý postup výrazně zjednodušuje, protože umožňuje okamžité importování dat. Alternativně lze v dalším kroku vložit odkaz na LinkedIn profil, nahrát existující životopis, nebo ho vytvořit od základu s pomocí umělé inteligence.

Výběr šablon Kickresume

Po registraci se ocitneme v rozhraní, kde si vybereme šablonu a můžeme se pustit do vyplňováním klíčových údajů, jako jsou osobní informace a pracovní zkušenosti. Jakmile je dokument připravený, přichází na řadu úpravy designu. Kromě toho můžeme využít AI nástroje pro vylepšení obsahu nebo si nechat životopis profesionálně zkontrolovat. Vytvoření a úprava dalších dokumentů, jako třeba motivačního dopisu, je stejně snadná – stačí nahrát pracovní inzerát a začít s úpravami vygenerovaného textu.

Celkově vzato je Kickresume velmi uživatelsky přívětivý nástroj s logicky uspořádanými kroky. Výrazným pozitivem je integrace s LinkedIn, která celý proces značně urychluje. Na druhou stranu velký výběr funkcí znamená, že pro některé uživatele může nástroj zpočátku působit trochu nepřehledně. Jakmile se však zorientujete, vytvoření kvalitního životopisu je otázkou patnácti minut.

Uživatelské prostředí - 10/10

Tím se dostáváme k další důležité části dnešní recenze, a to uživatelskému prostředí. To si zaslouží pochvalu za možnost přepnutí do slovenštiny či dalších jazyků, mezi kterými však čeština bohužel stále chybí. Úvodní stránka je rozdělená do několika sekcí, ve kterých si vybereme, zda chceme pracovat na životopise, motivačním dopise, osobních webových stránkách nebo třeba výpovědi. Každá z těchto hlavních kategorií nabízí možnosti, jako je vytvoření nového dokumentu, generování textů pomocí AI, použití vzoru nebo otevření již vytvořeného dokumentu.

Tvorba životopisu Kickresume

Na pravé straně obrazovky najdeme praktické okénko s nápovědou a nastavení osobního profilu. Po výběru typu dokumentu se dostaneme do přehledného editoru. Hlavní pracovní plocha se nachází uprostřed obrazovky a umožňuje okamžitou úpravu dokumentu. Postranní panel na levé straně editoru umožňuje rychlé přepínání mezi různými sekcemi, jako jsou osobní údaje, pracovní zkušenosti, vzdělání a dovednosti.

Díky tomuto uspořádání se snadno zorientujete, ať už upravujete základní údaje nebo se věnujete detailním designovým úpravám. Celkové uživatelské rozhraní Kickresume působí moderně a profesionálně, a přestože pro nové uživatele může být zpočátku trochu náročnější se ve všech možnostech zorientovat, je navrženo tak, aby si na něj každý rychle zvykl a mohl plně využít všechny jeho možnosti. Přestože většina z nás si vystačí s použitím nástroje v prohlížeči, opomenout nesmíme ani nabízenou desktopovou či mobilní aplikaci a rozšíření pro vyhledávače. 

Funkce - 8/10

Velkým lákadlem nástroje Kickresume je především bohatá nabídka funkcí. Kromě zmiňované tvorby životopisu, motivačního dopisu a výpovědi na základě stávajícího životopisu či účtu LinkedIn musíme pochválit velký výběr nástrojů umělé inteligence. Ty nabídnou jak generování CV, motivačního dopisu či výpovědi, tak jejich analýzu. Pokud chcete, aby váš dokument nekontroloval “robot”, ale živý člověk, můžete si připlatit za jazykovou korekturu. Dalšími AI funkcemi je například také generování potenciálních otázek na pracovním pohovoru, feedback či kariérní poradenství.

Přestože primárně se Kickresume zaměřuje na tvorbu životopisů, mezi funkcemi najdeme také webový editor. Díky této funkci během pár minut proměníte svůj životopis v působivé internetové portfolio. Zajímavou funkcí je také tzv. AI Career Map využívající umělou inteligenci k vytváření personalizovaných kariérních cest, plánování profesního rozvoje a identifikaci potřebných dovednosti. V neposlední řadě stojí za zmínku funkce Find Jobs, do které však není zahrnut český ani slovenský pracovní trh. 

Přestože generování motivačního dopisu ocení asi každý, kdo někdy hodiny hleděl na prázdnou stránku textového editoru, je na místě varování - text je zpravidla nutné překontrolovat a provést úpravy. Jak už to tak bývá, umělá inteligence zkrátka není neomylná a občas vyplodí nějaký nesmysl. 

Cena - 10/10

Pokud potřebujete jednorázově vytvořit životopis či pomoct s motivačním dopisem, jistě vám udělá radost zpráva, že k dispozici je i bezplatná verze. V jejím rámci můžete vytvořit  životopis pomocí 4 základních šablon, využít 4 šablony motivačních dopisů sladěných s životopisem, vytvořit jednoduchou osobní webovou stránku, získat přístup k 20 000 předpřipraveným anglickým frázím a více než 1 500 vzorových životopisů, a neomezeně si tyto dokumenty stahovat.

Potřebujete-li dokumentů vytvořit více, či chcete využít některou z pokročilých funkcí, nevyhnete se pořízení placeného tarifu. K dispozici je v zásadě jeden, avšak za různou měsíční cenu podle doby trvání předplatného. Jak se můžete sami přesvědčit v ceníku, nejvýhodněji vychází roční předplatné za 7 euro měsíčně, pořídit však můžete také měsíční za 19 euro měsíčně či čtvrtletní za 7 euro měsíčně

Ceník Kickresume

Placený tarif zahrnuje navíc celkem 44 profesionálních šablon pro CV i motivační dopis, 7 šablon pro web a pokročilé AI nástroje. Zároveň získáte prioritní podporu a v případě čtvrtletního a ročního předplatného také měsíční bezplatné použití pro 1 či 5 kamarádů. Premium verze zahrnuje navíc také některou funkcionalitu v rámci tvorby životopisu, jako je přidání dovedností, silných stránek a zálib.

Pokud si chcete nechat životopis zkontrolovat některým z korektorů, můžete si připlatit za jazykovou korekturu. Ta vás vyjde na 26 euro na životopis.

Zákaznická podpora - 9/10

Pokud máte nějaké otázky, zákaznickou podporu můžete kontaktovat prostřednictvím kontaktního formuláře či živého chatu. Telefonický kontakt bohužel chybí, na druhou stranu můžete po odpovědi na svou otázku zapátrat v obsáhlém centru nápovědy

Kontaktní formulář Kickresume

Pro koho je nástroje Kickresume vhodný?

Kickresume je jasnou volbou pro všechny, kteří se ucházejí o zaměstnání. Obzvlášť užitečný bude v případě, že jde o práci v zahraničí a vy příliš nevěříte své angličtině. U CV a motivačních dopisů to navíc nekončí a vytvořit můžete například výpověď či webovou vizitku. Doporučit ho můžeme také studentům, živnostníkům i podnikatelům. Díky příjemnému rozhraní a podpoře více jazyků je ideální pro uživatele s různými technickými dovednostmi, kteří potřebují vytvořit profesionální dokumenty pro domácí i mezinárodní trh.

Závěrečné hodnocení - 9,5/10

Jak vyplývá z bodového hodnocení, nástroj Kickresume je opravdu praktickým pomocníkem pro všechny, kteří chtějí zvýšit své šance na pracovním trhu. Nabídne široké množství funkcí, včetně AI, přehledné a moderní uživatelské prostředí a přijatelné ceny. Pochválit musíme bezplatnou verzi a poměrně příznivé ceny pro případ, že chcete nástroj využít skutečně naplno. Jediným výraznějším nedostatkem tak je pouze absence češtiny.