H

ledáte nástroj pro generování obrázků? Jednou z možností je nástroj umělé inteligence Remix AI, který kromě generování obrázků nabídne celou řadu zajímavých funkcí. Pojďme se společně podívat, zda můžeme nástroji věřit a na kolik jeho použití vyjde. 

Důvěryhodnost služby Remix AI - 10/10

Remix AI je nástroj určený pro kreativní tvorbu, který umožňuje vytvářet, sdílet a upravovat obsah generovaný umělou inteligencí - podobně jako konkurenční nástroj Ideogram, který jsme pro vás zhodnotili v této recenzi. Oba nástroje si nejsou podobné pouze v nabízených funkcích, ale také silným zaměřením na komunitu. Podobně jako v případě zmiňovaného Ideogramu mohou uživatelé nejen tvořit své vlastní projekty, ale také upravovat a remixovat díla ostatních. To podporuje spolupráci a výměnu nápadů v rámci komunity. 

Pokud jde o důvěryhodnost, Remix AI lze označit za spolehlivý. A to jak na základě zkušeností velkého množství uživatelů (kteří v Remixu vygenerovali na 20 milionů obrázků), tak možnosti čistě bezplatného použití. Nástroj byl mimo jiné nominován na cenu Webby Award. Pokud se chystáte vygenerovaný obsah použít pro komerční účely, samozřejmě doporučujeme nejprve pečlivé pročtení podmínek užívání.

Uživatelské rozhraní - 10/10

Vzhledem k tomu, že Remix není přecpaný všelijakými funkcemi, je uživatelské rozhraní velice přehledné a snadno se v něm zorientujete. Ke všem funkcím i důležitým informacím se dostanete v rámci bočního menu, které vás rovněž zavede do komunitní sekce, kde můžete objevovat díla ostatních uživatelů. Nechybí ani záložka Help, která vás odkáže na nápovědu. 

Jednoduchost použití - 10/10

Co se týká jednoduchosti použití, ani tentokrát se neubráníme srovnání s konkurenčním Ideogramem. Remixu do karet rozhodně nahrává fakt, že jej lze použít i bez nutnosti registrace a přihlášení (přinejmenším v rámci webového rozhraní, do mobilní aplikace se musíme přihlásit účtem Google, Apple či Discord, případně zadat telefonní číslo). 

Webové rozhraní Remix AI

Ať už používáte Remix AI na webu či v rámci mobilní aplikace, jeho použití je skutečně snadné. Stačí vybrat funkci, kterou chcete použít, a zadat slovní prompt. Přestože použití nástroje může některým komplikovat fakt, že je dostupný pouze v anglickém jazyce, prompty lze bez problémů zadávat česky. Pokud vám zrovna došly nápady, použít můžete tlačítko Suggest pro generování promptu. Kliknutím na ikonu ozubeného kolečka lze využít některý z modelů loRAs. Jakmile umělá inteligence vygeneruje obrázek, můžeme si nechat vytvořit další verzi, či tu stávající sdílet nebo stáhnout.

Funkce - 9/10

Jak již bylo řečeno, Remix AI sice nenabízí přehršel funkcí, ale pro generování obrázků bohatě stačí. Kromě generování obrázků na základě slovního promptu a zmiňovaného generování samotného promptu se může pochlubit také funkcí Magic Camera. Ta umožňuje nahrát či vyfotit fotku, která bude použita jako základ pro vygenerovaný obrázek. 

Pokud chcete mít nad tvorbou obrázku maximální kontrolu, doporučujeme namísto webové verze použít mobilní aplikaci. Ta umožňuje nejen výběru modelu, ale také další podrobné nastavení, jako je kompozice, pozadí, osvětlení či atmosféra obrázku. Zároveň máme k dispozici širší možnosti editace obrázku, jako je přidání textu, zvýšení rozlišení, vytvoření 3D verze a další úpravy. 

Modely LoRAs

Cena - 9/10

Jak již bylo řečeno, Remix AI lze používat zcela zdarma, bezplatná verze je však omezená na 20 generování denně a historii sahající pouze 30 dní zpátky. Pokud používáte nástroj často a nepohrdnete neomezeným rychlým generováním obrázků, nabízí se prémiová verze. S ní získáte neomezený přístup k 16 modelům, 60 stylům, 30 filtrům, funkcím Loops, Facemix a 3D. Dále budete mít 100 kreditů týdně pro Pro modely, jako jsou SD3 Large a DALL-E3. Navíc budete moci zvýšit viditelnost svých oblíbených příspěvků a všechny výstupy budou bez vodoznaků. 

Cena placené verze se odvíjí od četnosti plateb. Pokud vám vyhovují častější platby za vyšší cenu, zvolit můžete platbu na týdenní bázi, kdy vás týden používání vyjde na 79 Kč. Cenově výhodnější je roční předplatné za 1 290 Kč, které vychází na 24,81 Kč týdně. Všechny plány jsou nastaveny na automatické obnovení, které lze kdykoli před datem obnovy upravit nebo zrušit ve vašem účtu v obchodě s aplikacemi.

Zákaznická podpora - 7/10

Pokud si nebudete s něčím vědět rady, nahlédnout můžete do nápovědy, případně napsat na e-mail nebo live chat. Zde vám však zpravidla neodpoví živý člověk, ale umělá inteligence. Nechybí sekce často kladených otázek, která je však poměrně stručná. Jak již bylo řečeno, nápověda je dostupná pouze v anglickém jazyce. 

Centrum nápovědy a live chat Remix

Pro koho je nástroj Remix AI vhodný?

Vzhledem k možnosti bezplatného použití, ale také možnosti zvolit placený tarif najde nástroj využití u široké škály uživatelů. Na rozdíl od Ideogramu jsme u něj však nenašli funkci soukromých obrázků, které nejsou veřejně přístupné ostatním uživatelům, což může být zejména při komerčním použití limitující. Na druhou stranu široké možnosti generování obrázků, přizpůsobení modelů a absence vodoznaků v placeném tarifu dělají z Remix AI výkonný nástroj pro řadu kreativních účelů.

Závěrečné hodnocení - 9/10

Přestože jsme se v dnešní recenzi neubránili srovnání Remix AI s konkurenčním Ideogramem, souboj to byl vyrovnaný. Remix zaujme především možností bezplatného použití bez nutnosti registrace, praktickou mobilní aplikací a zajímavými funkcemi. Bodové hodnocení snížila absence některých funkcí ve webové verzi, omezené možnosti kontaktování podpory a malý výběr placených tarifů.