P

lánujete otevření vlastního e-shopu? Praktickým řešením je služba Shopify, která vám usnadní tvorbu i provoz internetového obchodu. V dnešní recenzi si posvítíme nejen na uživatelské rozhraní, nabídku šablon a doplňků či kvalitu zákaznické podpory, ale také dostupné cenové tarify. Tak pojďme na to!

Důvěryhodnost služby Shopify - 10/10

Se službami pro tvorbu e-shopu se v posledních letech roztrhl pytel, a může tak být obtížné vybrat takovou, která bude splňovat všechny vaše požadavky. Jedním z parametrů, které byste měli vzít při rozhodování v potaz, je především důvěryhodnost společnosti. Jedná se o solidní společnost, která nabídne vysokou kvalitu služeb?

VYZKOUŠEJTE SHOPIFY ZDARMA

V případě Shopify můžeme bez obav říci, že ano. Tato kanadská společnost byla založena už v roce 2006, a opírá se tak o téměř dvacetileté zkušenosti v oboru. Jak už tu o podobných projektů bývá, za jejím vznikem stál jednoduchý fakt, že její zakladatelé nebyli schopni najít adekvátní platformu pro svůj e-shop. A tak se rozhodli přijít se svou vlastní. Jen tři roky po vzniku Shopify získalo první velké investory, dalšího rapidního růstu se dočkalo během pandemie v roce 2020, kdy se Shopify se stala druhou největší e-commerce platformou v USA hned po Amazonu. Dnes je Shopify jednou z předních platforem pro malé a střední podniky na celém světě.  

Masivní úspěch stranou, Shopify je 100% důvěryhodná služba, jejíž použití se skutečně bát nemusíte - právě naopak!

Jednoduchost používání - 10/10

To platí i v případě, že si s moderními technologiemi dvakrát nerozumíte. Přestože pro vytvoření a správu e-shopu samozřejmě budete potřebovat alespoň základní znalosti a dovednosti, jedná se o přímočarý a snadný proces. 

Aby se výsledek co nejvíce blížil vašim představám, na začátek vám Shopify položí několik základních otázek (které však můžete přeskočit). Jedná se o dotazy na vaše plány, kanály prodeje, typ produktu či stát, odkud budete e-shop provozovat. Po následné registraci už se můžete pustit do samotné tvorby e-shopu. Celým procesem vám provede praktický Průvodce nastavením. Pochválit musíme fakt, že administrační prostředí lze přepnout do češtiny, díky čemuž je celý proces zase o fous jednodušší. 

Průvodce nastavením Shopify

Uživatelské prostředí - 10/10

Tím se dostáváme k dalšímu bodu dnešní recenze - uživatelskému rozhraní. Přestože na první pohled nepatří k těm nejmodernějším, svou funkci plní dokonale. V levém sloupci najdete všechny důležité záložky týkající se správy a nastavení e-shopu: 

  • Domů: Přehled hlavních statistik a upozornění pro obchod.
  • Objednávky: Přehled všech objednávek, jejich správa a sledování.
  • Produkty: Správa produktů, jejich přidávání, úpravy a kategorizace.
  • Zákazníci: Správa zákaznických účtů, historie nákupů a komunikace.
  • Obsah: Nahrávání a správa souborů a vytváření metaobjektů.
  • Analytika: Přehled obchodních statistik, prodejních reportů a analytických nástrojů.
  • Marketing: Nástroje pro tvorbu marketingových kampaní a propagaci produktů.
  • Slevy: Správa slevových kódů a akčních nabídek.
  • Prodejní kanály: Nastavení a správa různých prodejních kanálů, jako je online obchod, sociální média a další platformy.
  • Aplikace: Přístup k nainstalovaným aplikacím a možnost přidání nových.

Nechybí ani nastavení samotného účtu, které naleznete v levém dolním rohu. Po kliknutí na ikonku se dostanete například k nastavení fakturačních údajů, obchodu, plánu, fakturaci, jazyku a času, platebních metod a doručení či domény. 

Nastavení e-shopu Shopify

Výběr šablon - 9/10

Velkou roli při výběru nástroje pro tvorbu e-shopu hraje samozřejmě také výběr šablon. Ten je v případě Shopify více než dostačující. Šablony si můžete vybrat v sekci Obchodní kanály > Motivy, kde na vás čeká celkem 13 bezplatných šablon. Placených je na výběr celkem 197. Cena se pohybuje od 140 do 450 dolarů. Nechybí možnost filtrovat šablony na základě motivu, velikosti katalogu produktů a rozmanitých funkcí (tlačítko pro přechod zpět nahoru, nekonečné posouvání, plovoucí záhlaví, překlady apod.). Šablony můžete samozřejmě do jisté míry přizpůsobit svým představám, případně upravit CSS.

Úprava šablony Shopify

Nabídka doplňků - 8/10

Shopify je možné propojit s mnoha doplňky a aplikacemi, které rozšiřují jeho funkčnost a zjednodušují správu e-commerce obchodů. V oblasti marketingu a prodeje nabízí integrace s nástroji jako Mailchimp pro e-mailový marketing, Google Shopping pro kampaně na Google a Facebook Ads pro reklamy na sociálních médiích. Pro správu objednávek a zásob lze využít různé aplikace pro dropshipping, správu inventáře či optimalizaci procesů zasílání. Zákaznický servis můžete vylepšit propojením se Zendeskem či Tidio Live Chatem, se SEO a analytikou vám zase pomohou aplikace jako Plug in SEO a Google Analytics. Shopify samozřejmě podporuje různé platební brány, včetně PayPalu. Shopify také podporuje propojení s českými doplňky, jako je Heureka a Zásilkovna. Nechybí ani pluginy pro fakturační nástroje, které vám pomohou například s EET. 

Správa produktů - 10/10

Přidání a správa produktů na Shopify je opravdu přímočarý proces. Jednoduše po přihlášení do administrace Shopify přejděte na sekci Produkty a klikněte na tlačítko Přidat produkt. Posléze stačí vyplnit informace o produktu:

  • Název: Zadejte název produktu.
  • Popis: Vyplňte podrobný popis produktu, včetně jeho vlastností, použití a dalších důležitých informací.
  • Multimédia: Nahrajte obrázky, videa či 3D modely produktu kliknutím na „Nahrát nový“ nebo přetažením souborů do určeného pole.
  • Kategorie: Vyberte, do jaké kategorie produkt spadá.
  • Nacenění: Nastavte cenu produktu, informace o dani, náklady na položku a a případně cenu po slevě.
  • Skladové množství: Zadejte množství na skladě a případně informace o sledování zásob.
  • Expedice: Uveďte váhu produktu a další informace o dopravě.
  • Varianty: Pokud má váš produkt různé varianty (např. barvy, velikosti), můžete je zde přidat a specifikovat.
  • Listing vyhledávače: Přizpůsobte název, meta popis a URL adresu, aby byl produkt lépe viditelný pro vyhledávače.
  • Uspořádání produktu: Přidejte typ produktu, dodavatele, kolekci a štítek.
  • Zveřejnění: Nastavte, kde a kdy bude produkt dostupný. Můžete jej například zobrazit v online obchodě, na Facebooku, Instagramu atd.

VYZKOUŠEJTE SHOPIFY ZDARMA

Po vyplnění všech informací klikněte na tlačítko Uložit v pravém dolním rohu a máte hotovo.

Přidání produktu Shopify

Cena - 8/10

Co si budeme povídat, zásadním kritériem je také cena. Shopify momentálně nabízí tři, potažmo čtyři placené plány. Za základní tarif Basic zaplatíte 24 dolarů měsíčně (při roční platbě) a těšit se můžete na neomezené množství produktů, podporu 24/7, přihlášení pro spolupracovníky, slevové kódy, certifikát SSL a další výhody. 

Pokud vám nebude základní tarif dostačovat, zvolit můžete plán Shopify za 69 dolarů měsíčně při roční platbě. Ten nabídne vše, co tarif Basic, a k tomu navíc nižší poplatky za transakce či třeba dodatečných 5 účtů pro zaměstnance.

Potřebujete-li více účtů pro zaměstnance, jasnou volbou je tarif Advanced, který nabídne dodatečných 15 účtů. Dále zahrnuje pokročilé reporty, výpočet celních poplatků a ještě nižší transakční poplatky. Tento tarif stojí 299 dolarů měsíčně při roční platbě.

Pro velké podniky s komplexními potřebami je k dispozici také Shopify Plus, což je přizpůsobitelný tarif s pokročilými funkcemi a službami, který je určen pro obchody s vysokým objemem prodeje. Cena za Shopify Plus se obvykle pohybuje od 2000 dolarů měsíčně a je stanovována individuálně na základě konkrétních požadavků a objemu prodeje.

Ceník plánů Shopify

Pokud si nejste jistí, jestli je pro vás Shopify to pravé ořechové, zajímat vás samozřejmě bude možnost bezplatného vyzkoušení. Shopify nabízí na vyzkoušení 30 dní, avšak pouze první 3 jsou zcela zdarma. Za zbytek této měsíční lhůty zaplatíte symbolický jeden dolar. Zcela bezplatnou verzi Shopify bohužel nenabízí. 

VYZKOUŠEJTE SHOPIFY ZDARMA

Zákaznická podpora - 8/10

Budete-li potřebovat poradit, zákaznickou podporu můžete kontaktovat prostřednictvím formuláře. Odpověď může bohužel chvíli trvat a navíc vám dorazí v angličtině, a možná se tak raději obrátíte na centrum nápovědy. To musíme naopak pochválit - nejen, že je přehledné a dostupné v češtině, ale zahrnuje většinu běžných dotazů. Dobrou radu můžete najít také na komunitním fóru. V neposlední řadě je vám k dispozici YouTube kanál s mnoha praktickými videonávody. 

Centrum nápovědy Shopify

Pro koho je nástroj Shopify vhodný?

Shopify je vhodnou volbou pro začínající podnikatele i malé a středně velké podniky, které hledají snadno použitelnou a flexibilní e-commerce platformu s rychlým nastavením. Díky mnoha doplňkům je ideální také pro dropshipping. Vhodný nebude samozřejmě v případě, že chcete e-shopové řešení na míru, či naopak hledáte možnost, jak provozovat e-shop zdarma. A přestože samotné rozhraní a nápověda češtinu nabízejí, je potřeba počítat s tím, že zákaznická podpora je primárně v angličtině. 

VYZKOUŠEJTE SHOPIFY ZDARMA

Závěrečné hodnocení - 9,5/10

Přestože nějaké mouchy bychom našli (zejména omezené možnosti podpory a zpoplatněná delší zkušební verze), celkově vzato je Shopify kvalitní řešení pro váš e-shop. Nabízí přehledné uživatelské rozhraní, dostatek bezplatných i placených šablon a široké spektrum integrací a flexibilitu, což z něj činí ideální platformu pro různé typy podniků, od začínajících po středně velké. Bez obav vám tak můžeme tento nástroj pro tvorbu internetového obchodu doporučit.